Hoe vol is jouw lijf?

Ik leg haar uit: Iedere keer als jij iets hoort, ziet, ruikt, proeft of voelt is dat een prikkel die jij moet verwerken in je lichaam.

Kun jij dingen benoemen die voor jou prikkels zijn?

Bij ieder voorbeeld van een prikkel doe ik iets in jouw emmer.

Ze wist heel veel prikkels te benoemen: van thuis, van school en vanuit haar omgeving. De emmer werd zwaarder en haar lichaam steeds voller met prikkels. “Dat voelt écht niet fijn!” zei ze toen ze de volle emmer op tilde. Jill keerde zich op datzelfde moment letterlijk en figuurlijk af van die volle emmer. Ze kijkt naar Jill en zegt: “Kijk, Jill heeft ook last van al die prikkels en die te volle emmer!”

Tijd om haar emmer en dus haar lijf te legen. Alles wat niet van jou is en niet bij jou hoort gaan we opruimen, zodat je weer terug bij jezelf komt.

“Best moeilijk om nog te weten welke prikkels ik benoemd had, het zijn er zo veel!” Ze benoemde dat dat ook zo voelt als ze ‘s avonds in bed niet kan slapen. Dan weet ze vaak ook niet meer waarvan ze al die prikkels heeft gekregen.

Toen de emmer weer leger was kwam Jill weer dichtbij haar staan. Dat gaf haar veel bevestiging. Ze hoeft alleen maar zichzelf te zijn en goed voor haarzelf te zorgen, zodat ze dichtbij zichzelf kan blijven!!

(Foto’s geplaatst met goedkeuring van haar en ouders)